dimecres, 28 de gener del 2009

Raimon- Raimon en marxa

Un disc instrumental de Raimon sembla una raresa, però realment és una nova visió de la seva música. Per escoltar la seva veu us recomano anar a “Los que no se consiguen” que te cinc discos importants, principalment un en directe de l’any 1972 a l’Argentina, on la dicció en castellà de Raimon és una raresa de poder-la escoltar.
També hi trobareu les dues versions de Diguem NO la censura, en el disc de Se’n va anar, i la original al directe de l’Argentina.
A la censura no li va agradar que es digues “la fam per als treballadors” i es va canviar per “la fam per a molts” i tampoc “tancats a la presó homes plens de raó” va passar a ser “han fet callar a molts homes plens de raó”. Coses de l’època repressiva.

Un disco instrumental de Raimon es una rareza, pero realmente es una nueva visión de su música. Para escuchar su voz os recomiendo ir a “Los que no se consiguen” donde hay cinco discos importantes, principalmente uno en directo de 1972 en la Argentina, con la dicción en español de Raimon, es una rareza poder escucharla.
También encontrareis las dos versiones de “Diguem NO”, la censurada en el disco “Se’n va anar” y la original en el directo de la Argentina.
A la censura no le gusto que se dijera “la fam per als treballadors” i se cambió por “la fam per a molts” i tampoco “tancats a la presó homes plens de raó” paso a ser “han fet callar a molts homes plens de raó”. Cosas de la época represiva.

Quatre rius de sang
Cantarem la vida
Ahir (diguem NO)
D’un temps d’un país
Per baixar/ para bajar

2 comentaris:

mingo ha dit...

tampoc va be,es dolent l'enllaç.gracies

Anònim ha dit...

Podrías volver a subir este disco?