dissabte, 25 de juliol del 2009

Banda sonora- La Ciutat cremada

La pel·lícula, dirigida per Antoni Ribas, mostra els fets i les circumstàncies que des del desastre de Cuba van donar lloc a la “Setmana Tràgica de Barcelona del 1909”. Realitzada el 1976, va ser una obra censurada més d’un any, en la que van participar diversos polítics, personalitats socials i actors del cine espanyol en papers menors. En una escena apareixen uns obrers anarquistes estudiant esperant. Dels fets revolucionaris en va ser culpat, i executat, en Francesc Ferrer i Guàrdia, impulsor de l’escola moderna a Catalunya.
La banda sonora és del compositor badaloní Manuel Valls.

La pelicula, dirigida por Antoni Ribas, nos muestra los hechos y circunstancias que desde el desastre de Cuba dieron lugar a la Semana Trágica de Barcelona del 1909.
Realizada en 1976, fue una obra censurada más de un año, en la que participaron varios politicos, personalidades sociales y actores de cine español en papeles menores. En una escena aparecen unos obreros anarquistas estudiando esperanto. De los hechos revolucionarios se culpó, y ejecutó, a Francesc Ferrer i Guardia, impulsor de la escuela moderna en Catalunya.
La banda sonora és del compositor badalonés Manuel Valls.

En aquest centenari, per saber més recomano el nou llibre divulgatiu “La Setmana Tràgica de Barcelona” d'Alèxia Domínguez, un treball acurat amb molts exemples per poder situar-se en el moment que s'explica i seguir dia a dia la crònica de la revolta obrera, així com la posterior repressió.

EDIGSA CM 421 (1976)
Havanera (Orquestra)
Tema líric
Tema de la venjança
Tema oníric
Himne americà
Música dramàtica
Subratllat grotesc
Els Segadors (boca closa)
Havanera (cor i orquestra)
Si tu fossis aquí (F. Alió)
Tema evocador
La colla de l’armada
Les flors de maig (Anselm Clavé)
Polka
Els Segadors (Coral Sant Jordi)
Per baixar/ para bajar