dilluns, 26 d’abril del 2010

Oscar Mas- Àngel caigut

Àngel caigut es el segon disc en solitari enregistrat per Oscar Mas a l'any 1998 i editat el 1999.Es tracta d'un treball més personal composat i produït per ell mateix.Tot i que les crítiques van ser inmillorables, va passar desapercebut per el públic, tot i que la presentació del disc es va enregiatrar i emetre per TVECatalunyai s'ha pogut veure diverses vegades per aquest canal.
“Disc publicat amb l'autorització de l'autor (Oscar Mas), propietari dels drets de les cançons"

El segundo disco de Oscar Mas, un trabajo más personal compuesto y producido per el mismo.

Lluna Negra
Ulls tancats
No ho se
Diumenge
Només això
El camí del vent
Com una foguera
Quan dorms
Digues que no m’estimes
Nits de cristall
Àngel caigut
Per baixar/ para bajar

divendres, 23 d’abril del 2010

Sant Jordi 2010 – Gloria Lasso

Aquest any us deixo una presentació en Powerpoint que he fet amb la cançó “La Sardana de la Rosa” cantada per la Gloria Lasso, espero que us agradi i els que esteu lluny de Catalunya pugueu tenir un tast d’aquesta diada tan especial pels catalans.

Per baixar/ para bajar

dilluns, 19 d’abril del 2010

Oscar Mas- Arran d’alba

Nascut a Barcelona el 1958. Oscar Mas debuta professionalment com a cantant l’any 1976 fent actuacions per tot Catalunya amb el guitarrista Richard Vargas. El 1977 enregistra un disc LP amb cançons de pròpia composició titulat Arran d’alba amb el segell discogràfic PUPUT (Zafiro). Va introduir el "blues" a la cançó. Els dos darrers temes son "demos" del que tindria que haver estat el seu segon disc, però mai s’han enregistrat. L'Oscar ha enregistrat un altre disc en solitari a l'any 1998 (Àngel caigut) la resta de la seva carrera l'ha dedicat més al teatre musical (Mar i cel, Flor de nit, Els pirates, El retaule del flautista, T'odio amor meu....) i al del doblatge de cançons a diferents pel·licules (El rey león, La bella y la bestia, Mulan, El señor de los anillos...). També ha enregistrat un disc sota el nom de Clacsons amb Eduart Iniesta.
No deixeu de mirar la seva web, amb un resum de les seves actuacións tant com a cantant o actor.

Nacido en Barcelona en 1958, Oscar Mas debuta profesionalmente como cantante en 1976. Trabaja como actor en teatro musical no dejéis de mirar su web, con versión en español, donde encontrareis un resumen de sus actuaciones como cantante y actor.

PU-PUT! (1977)
Romanço
En un trist vespre d’estiu
Despertar
Allibera’t
Buidor
Cançó de son coletes
Blues del gos policia
Tal vegada
Cançó d’amor
Sensació
Ulls de cendre (bonus track)
Diumenge (bonus track)
Per baixar/ para bajar

dijous, 15 d’abril del 2010

Camilo Sesto- El meu cor és d’Alcoi

Avui dues entrades interessants gràcies a la col·laboració de J. A. Sempere

Camilo Blanes Cortés, conegut pel seu nom artístic Camilo Sesto, va naixer a Alcoi en 1946 i és un dels cantants més populars d’Espanya i d’Amèrica llatina. A mitjans dels anys 60 era la veu cantant del conjunt alcoià Los Dayson, els quals en 1965 es presentaren al concurs de TVE Salto a la Fama amb la cançó Flamenco de Los Brincos. Malgrat que el conjunt va tornar a Alcoi, Camilo es va quedar a Madrid i es va integrar al conjunt Los Botines, amb els que va gravar cançons, participant també en pel.lícules com El flautista de Hamelín i Los chicos del Preu. Més tard, i a poc a poc, es va fer famós com a cantautor, seguint una carrera de molts anys d’èxits. En l’any 1991, Camilo va traure el LP A voluntad del Cielo, on va incloure la cançó dedicada al seu poble: El meu cor és d’Alcoi.

Camilo Blanes cortés, conocido por su nombre artistico Camilo Sesto nació en Alcoi en 1946. Grabó en el LP A voluntad del Cielouna canción en catalán dedicada a su pueblo “El meu co rés d’Alcoi”

Per baixar/ para bajar

El meu cor és d'Alcoi

Los Dayson- No la canteu més

L’alcoià Camilo Blanes Cortés (el sisè en la seva familia que es deia “Camilo” i que per això més endavant es va anomenar “Camilo Sesto”), va formar amb uns amics el conjunt de música moderna “Los Dayson” en els anys 60. Camilo era el cantant, Remigio Barrachina tocava el baix, José Luis Esteve tocava la guitarra solista, Emilo Llácer la rítmica i Jesús era el bateria. Cantaven a la Glorieta, al Seu, a la Font Roja i a altres locals d’Alcoi i comarca. Les seves cançons eren versions d’èxits dels Beatles, de cantants italians i francesos i tanmateix alguna composició pròpia. Però va arribar un moment en que les autoritats els van dir que sense el carnet de músics professionals no podien actuar més. Llavors van anar a Alacant i en la sala Albany es van examinar amb la cançó de Ben E. King Don’t Play that Song, però cantada en valencià i titulada “No la canteu més” (enregistrada també pel grup valencià Els 4-Z amb el mateix títol). Degut a la molt bona actuació que van fer, eixe dia van aconseguir el carnet professional d’artistes. Més endavant Los Dayson van actuar en el programa de TVE Salto a la Fama i després tots ells tornaren a Alcoi, amb l’excepció de Camilo, el qual va passar a formar part del conjunt Los Botines i més tard es va convertir en el mundialment conegut Camilo Sesto. Però Camilo no va oblidar mai els seus arrels i en 1991, en homenatge al seu poble, va gravar de bell nou en valencià la cançó “El meu cor és d’Alcoi”. (Joan Antoni Sempere).

Per baixar/ para bajar

No la canteu més

dilluns, 12 d’abril del 2010

Francesca Callao – Jugant

Francesca Callao (1934-1981), nascuda a Esparreguera va ser primera figura al Liceu durant vuit temporades a partir de la 56-57. En aquest primer disc ens oferiex amb la seva veu fresca i pura quatre cançons molt agradables d’escoltar.

Francesca Callao (a934 – 1981) nacida en Esparraguera (Barcelona) fue primera figura del teatro Liceu durante ocho temporadas a partir de la 56 – 57. En este primer disco nos ofrece con su voz fresca y pura cuatro canciones muy agradables de escuchar.

Vergara 55.0.015 C (1962)
Jugant (F. Pujol)
Vora, voreta la mar (Borràs de Palau)
Minuet ( Apel·les Mestres)
Una vela blanca (Altisent)
Per baixar/ para bajar

Carles Belda- Mustafà català

Carles Belda (Sabadell, 1972), és un acordionista diatònic que ha format part de grups comBlat Segat, Pomada (amb Helena Casas) i Ensaladilla So Insistent. Actualment forma part del grup de música Mesclat





Carles Belda- Castell de focs